add elő magad

Györffy Kinga képe

A Gömböc, a történet és a történetmesélés

Néhány nappal ezelőtt az Add el(ő) magad!-ra jelentkezők között volt valaki, aki (a jelentkezésben) megemlítette a „BME professzorainak Gömböc nevű találmányát”. Hogy pontosan mi köze a jelentkezőnek a Gömböchöz, és hogy lesz-e nekünk − akár így távolról is − közünk a Gömböchöz, az hamarosan kiderül.

De egy történet most mindenképpen ide kívánkozik. Számomra a Gömböc: ez a történet.

Györffy Kinga képe

Add el(ő) magad! 2012 - A pályázatról

Mit tartalmazzon a pályázatod?

A) Az elérhetőségedet

Azaz: a nevedet, e-mail címedet, telefonszámodat és azt, hogy melyik felsőoktatási intézmény hallgatója vagy! Mindenképpen add meg a FB-profilodra mutató linket is! Fontos: a hallgatói jogviszonyt a második körben igazolnod kell!

B) Magát a pályamunkát

Két lehetőség közül választhatsz:

Györffy Kinga képe

Add el(ő) magad!-ösztöndíjpályázat - 2011: A pályamunkákról (I)

2011-ben több mint 200 pályamunkát olvastam, olvastunk végig. Olyan fiatalokat kerestünk, akik kellőképpen motiváltak − és kellőképpen bátrak − ahhoz, hogy a legtöbbet profitálják a programból.

Az első találkozásunk a pályázókkal az volt, amikor és ahogyan az e-mailekben megszólítottak bennünket. A megszólítási skála egyik végén álltak a „Tisztelt Bírálóbizottság”-szerű formális változatok, a másik végén a megszólítás gyanánt használt hangutánzó és hangulatfestő szavak (időnként egészen megdöbbentőek).

Tartalom átvétel