ösztöndíj

Györffy Kinga képe

Add el(ő) magad! 2012 - A pályázatról

Mit tartalmazzon a pályázatod?

A) Az elérhetőségedet

Azaz: a nevedet, e-mail címedet, telefonszámodat és azt, hogy melyik felsőoktatási intézmény hallgatója vagy! Mindenképpen add meg a FB-profilodra mutató linket is! Fontos: a hallgatói jogviszonyt a második körben igazolnod kell!

B) Magát a pályamunkát

Két lehetőség közül választhatsz:

Györffy Kinga képe

Véget ért az "Add el(ő) magad" retorikai-előadástechnikai ösztöndíjprogram

Sűrű, csupa-élmény program volt, lelkes résztvevőkkel, akiket csapattá formált a közös akarás: megtanulni, hogy hogyan lehet előadóként másokat lelkesíteni.

(Arra valamennyien − már sokkal korábban − rájöttek, hogy a közönség nem attól lesz lelkes, hogy az előadó nagyot és hangosat mond neki…)

Györffy Kinga képe

Hogyan meséljünk történetet?

 

Korábban már beszámoltunk az Add el(ő) magad ösztöndíjpályázat 2. alkalmáról, aminek fő témája a történetmesélés volt. A tréningről egy rövid videó összefoglalót is készítettünk, amiből a következő kérdésekre kaphat választ.

  • Mi a szerepe a történeteknek az előadásban?
  • Hogyan válasszunk történetet?
  • Egyáltalán milyen egy jó történet?
Györffy Kinga képe

Retorikai-előadástechnikai program - 3. alkalom

A 3. alkalomnak 2 fő témája volt: az életre keltett számok és az előadás érvrendszerének kidolgozása.

A program első felében a résztvevők elemző és alkotó gyakorlatokon keresztül próbálgatták az életre keltés módszereit. Sokféle ötletet kaptak ahhoz, hogy hogyan lehet a(z egyébként semmit- vagy keveset mondó) számokat/statisztikákat jelentéssel megtölteni − és ezáltal jelentőségüket megmutatni.

Györffy Kinga képe

Retorikai-előadástechnikai program - 2. alkalom

A 2. alkalom meglepetés-vendéggel indult: a résztvevőknek Benkő Vilmos közgazdász-retorikai szakértő tartott egy tízperces − magával ragadó − előadást, Fejlődésünk kulcsa címmel.

Az előadás után arra kértük a résztvevőket, hogy elemezzék (retorikai-előadástechnikai szempontból) a látottakat-hallottakat. Rögtön kiderült, hogy sokkal könnyebb élvezni az előadást, mint elemezni − sokkal könnyebb a hatása alá kerülni, mint a hatást leírni…

Gönye Zoltán képe

3000 érdeklődő, több mint 200 jelentkező, 10 résztvevő!

Köszönhetően az evosoft Hungary kft., a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar, valamint a meex támogatásának − 10 fővel elindult a retorikai, prezentációs és előadástechnikai programunk!

Nézze meg a videót!

Polyák Tamás képe

Add el(ő) magad - ösztöndíjpályázat hallgatóknak

Kiscsoportos, szuperintenzív prezentációs- és előadástechnikai ösztöndíjpályázat a (műszaki) felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára.

Kik jelentkezhetnek az ösztöndíjpályázatra?

  • A jelentkezés alapfeltétele a felsőoktatásban való részvétel. Az ösztöndíjpályázaton a végzős évfolyamok hallgatóit előnyben részesítjük.
  • Az ösztöndíjprogramra összesen 7 főt veszünk fel, ebből legalább 3 főt a műszaki felsőoktatásból választunk ki. 2 főt az ösztöndíjpályázat főtámogatója jelölhet ki.
  • Akkor is érdemes jelentkezned, ha úgy érzed, hogy nem felelsz meg az ösztöndíj feltételeinek, mert további ajánlatokon is dolgozunk!

Miért hoztuk létre ezt az ösztöndíjpályázatot?

  • Mert tapasztalatból tudjuk, hogy az egyetem nem ad használható prezentációs-előadástechnikai tudást, miközben a munkaerőpiac könyörtelenül elvárja azt.
  • Mert prezentációs-előadástechnikai tudás nélkül legkiválóbb eredményeid sem találnak visszhangra, az értékek nem találják meg hallgatóságukat.
  • Mert még egy olyan igazán sikeres vezetőt sem láttunk, aki ne lett volna maga is hatásos előadó!
Tartalom átvétel