BME Q épület, remek előadótermekkel!

Gönye Zoltán képe

Elkészült a BME üzleti képzéseinek helyet adó Q épület (bmeq). Tegnap Dr. Andor György egy rövid, ünnepélyes állófogadás keretében mutatta be az egykori BME-s, MBA és Menedzser hallgatóknak. A magam részéről ezúton is köszönöm a meghívást, kellemes emlékeket idézett, egyfajta osztálytalálkozó jellege is volt!

Egy rövid beszéd után meg lehetett nézni a Q épület egyes előadótermeit, ezekről készítettem is egy pár (mobiltelefonos) fotót, íme:

BME - Q épület

A BME legújabb, Q épülete kívülről. Innen még nem látszik: remek előadótermek találhatóak benne!

 

BME - Q épület (GTK) - a 4. emeleti átjáró

A BME Q épületen belül a teljes 4. emelet a Gazdaságtudományi Karé, ill. (ha jól értettem) az épület egyik fele. A képen a 4. emeleti átjáró látható, balra lehet bemenni a nagy előadóterembe.

 

 

 

Elindult a hallgatóknak kiírt retorikai, előadástechnikai, prezentációs programunk!

Miértek - nézd meg a videót!

 

 

BME - Q épület (GTK) - Nagy előadó

BME Q épület – 4. emeleti előadóterem. A padokkal még van munka, de a hatalmas méretű projektor, és a hangosítás egyes elemei már a helyükön voltak.

 

BME - Q épület (GTK) - Előadóterem 1.

A BME Q épülete számos kisebb-nagyobb előadótermet rejt. Ennek az előadóteremnek az egyik erőssége, hogy az előadó, és a hallgatók viszonylag közel helyezkedhetnek el egymáshoz. Jóllehet a szélekről (számomra) kérdéses a tábla láthatósága. (Projektort, vetítőt nem láttam ebben a teremben)

 

BME - Q épület (GTK) - Előadóterem 2.

Andor György elmondása szerint meglepően sok „apróságot” sikerült keresztülvinniük a Q épület előadótermeinek építése során. Ezek közül az egyik, hogy a hallgatók székei egymástól egy kicsit távolabb helyezkednek el. Ezzel kapcsolatban mintha egy utalás is elhangzott volna arra, hogy a BME üzleti képzésein részt vevő „fiatalok” helyigénye nagyobb a populáció átlagánál. :)

 

BME - Q épület (GTK) - Előadóterem 3.

Elhangzott még, hogy a tervek szerint a BME Q épületébe érkező MBA-s hallgatók egyenesen a mélygarázsban parkolhatnak, majd onnan lifttel mehetnek is fel az előadótermekhez. Remek szolgáltatás – nagyra értékeltem volna én is annak idején!

 

BME - Q épület (GTK) - Kilátás az előadóterem mögötti teraszról 1.

A BME Q épületének 4. szintjén az előadótermek mellett méretes teraszok is vannak. Szintén remek ötlet. Emlékszem, hogy a szünetekben mi is nagyon szomjaztuk már az oxigént!

 

BME - Q épület (GTK) - Kilátás az előadóterem mögötti teraszról 2.

Bár a Q épület teraszainak valószínűleg a dohányosok is örülnek…

 

BME - Q épület (GTK) - Előadóterem 4.

Andor György külön kiemelte, hogy a BME Q épületének egyes előadótermei egyedülálló technikai eszközökkel vannak felszerelve. Például a képen a két nyíl mikrofonokra mutat, így az előadónak nem kell csiptetős mikrofont használnia, mégis jól hallhatják őt a hallgatók az előadások során. (Ráadásul az előadó is nyugodtan mehet ki szünetben, nem kell tartania a véletlenül bekapcsolva felejtett mikrofon okozta kellemetlenségektől. :) ) Az elmondások szerint a Q épületben a projektorok fényereje megengedi, hogy ne kelljen lesötétíteni az előadótermet az előadások alatt sem. (Az BME I épületének projektoraira ez ugye nem volt igaz…) Ebben az előadóban a székek sem a szokásosak – nincs lábuk, a padra vannak rögzítve, onnan lehet kiforgatni őket.

A BME Q épülete remek épület lett, ígéretes előadótermekkel. Érdemes megnézni!

Kapcsolódó bejegyzések:

Hozzászólások

Szerintem már nagyon megérdemelte az MBA képzés ezt az új, Q épületet! Hajrá BME!

Egy negatív észrevétel: nincs a padokhoz polc.. ;(
És a pozitív: minden padban van konnektor, ergo lehet laptopot, telefont tölteni!

Szerintem a BME épületei közül, messze a Q épület lett a legjobb. Azt meg, hogy a Q-ban mennyire lettek praktikusak az előadótermek, majd az előadások alatt kiderül.

András