A PowerPoint 2010 újdonságai I. - Mentés videóként

Gönye Zoltán képe

A PowerPoint 2010 Beta változata a Microsoft oldaláról az írás időpontjában ingyenesen letölthető, lehet próbálgatni.

Jóllehet a PowerPoint életében „a nagy ugrást” a 2007-es változat hozta, a PowerPoint 2010 Beta változatában is van egy-két figyelemre méltó újítás. Ezek közül az egyik a video (.wmv) formátumban történő mentés lehetősége. A funkciót a Save As, vagy a File menü Share menüpontjában lehet elérni. Kellő elszántsággal eddig is meg lehetett oldani a PPT állomány videóként történő elmentését, de közel sem olyan egyszerűen, mint a PowerPoint új, 2010-es változatában. Mentés előtt érdemes az animációkat, időzítéseket gondosan beállítani.

Érdekes − és egyben hasznos − lehetőség, hogy a mentés a háttérben zajlik, azaz a videó konvertálása alatt is lehet folytatni a munkát.

Alább egy PowerPoint 2010-zel készített videó látható:

A videóban 2:05-nél van egy pár másodperc, ami egyedi fotókból áll. Ez a 10 másodperces rész Windows Movie Maker-rel készült, bár ezt is el lehetett volna magával a PowerPoint-tal készíteni.

A videó hátteréről

A készítők ezt a PowerPoint-os videót egy szűkebb szakmai körnek (agilis, ezen belül is a scrum-mal foglalkozók szoftveresek) szánták; céljuk a reklámozás volt.