Retorika-előadástechnika tréning a Budapesti Műszaki Egyetemen

Gönye Zoltán képe

A múlt hétvégén Kinga "főparancsnoksága" alatt a BME-n megtartottuk retorika-előadástechnikai tréningünk első két napját.

A tréning már az előkészületek során megihletett egy rövid írást itt a blogon,"A PowerPoint és a bátorság" címmel.

Ezen a két napon az alapvető retorikai, előadástechnikai eszközökkel foglalkoztunk. Már most is többször ki kellett állniuk a hallgatóknak − hogy gyakorolják az egyes retorikai, előadástechnikai eszközök használatát.

A csapat doktoranduszokból állt, az előadásaik is tudományos, szűk szakmai területet érintettek. Arra próbáltuk rávenni őket, hogy a tanult eszközökkel − és egy csipetnyi bátorsággal − tegyék élvezhetővé (!), befogadhatóvá az előadásaikat. És tegyék ezt úgy, hogy közben a szakmaiság se sérüljön!

Az előadásaiknak ugyanis hamarosan komoly tétje lesz. A kutatási projektjeiket a távközlési szektor egyik elismert szereplője támogatja, aki időről-időre látni szeretné az eredményeket. Ennek a képzésnek az apropóját is egy ilyen beszámoló adta/adja: pár héten belül egy konferencián bizonyítaniuk kell.

Ezért az elméleti alapozás, illetve a "gyakorolgatás" után tartunk még egy harmadik napot is, ahol kegyetlen őszinteséggel addig formáljuk ezeket az előadásokat, amíg azok tényleg hatni fognak! Készülünk rá, várjuk ezt a 3. felkészülési napot! A tét adott, érzik ezt a doktoranduszok, és érezzük mi is! Azoknak, akik nem lehettek ott az első két napon, álljon itt egy pillanatkép:

Az alábbi képre vagy erre a linkre kattintva a Facebook-on további képeket talál a tréningről.

BME prezentációs tréning