A világ legjobb prezentációja 2010-ben

Gönye Zoltán képe

(Legalábbis a Slideshare.net szerint)

 

A világ legjobb prezentációja 2010 verseny 1. helyezettje - SMOKE

 

Legjobb prezentáció 2010 - 2. helyezett - You Suck at PowerPoint!

 

A 3. helyezett a világ legjobb prezentációja versenyen: Social Media for Business

 

Mit kell tudni a Slideshare-ről és a versenyről?

A Slideshare.net, mint a világ egyik legnagyobb prezentációmegosztó közösségi oldala, évente megrendezi A világ legjobb prezentációja elnevezésű versenyt. A Slideshare prezentációs versenyének elismertségét mi sem jelzi jobban, mint hogy a zsűribe olyan hírességeket is meg tudnak hívni, mint pl.: Guy Kawasaki, akit sokan a prezentációk terén (is) „gurunak” tekintenek.

A Slideshare eredetileg úgy hirdette magát, hogy ez az „hely”, ahova egyszerűen csak feltöltjük a PowerPoint-ban elkészült prezentációnkat, és már meg is oszthatjuk gondolatainkat a világgal. Ez az elgondolás jól hangzik, de továbbra sem lehet figyelmen kívül hagyni az alapproblémát:

Senki sem lesz kíváncsi a gondolatainkra (prezentációinkra), ha azok nem elég átütőek és emlékezetesek!

Itt is igaz, amit már egy korábbi bejegyzésemben feszegettem: az eszköz nem fontos, a szemlélet az!

A Slideshare használata egyébként számos olyan kötöttséggel jár, ami miatt klasszikus értelemben véve nem sok köze van már a prezentációkhoz, inkább lett egyfajta „fogalmazz tömören-verseny”, komoly grafikai elvárásokkal.

Nem szeretném, ha ön félreértene! Továbbra is nagyon érdekes színfoltnak tekintem a Slideshare-s anyagokat. Volt idő, amikor magam is szívesen eljátszadoztam vele:

 

 

Olvasson tovább! Cikkajánló: