Garr Reynolds: preZENtáció

Györffy Kinga képe

Garr Reynolds - preZENtációFelejtsük el a PowerPoint-ot? - teszi fel a kérdést a könyv elején a szerző. A kérdést, amely provokatívnak is tűnhetne akár, ha napjainkban nem tennék fel egyre többen és többen. A szerző válasza (egyetértünk vele!) az, hogy a "borzalmas PowerPoint"-ot kell elfelejtenünk: azaz a szöveges vetítéseket - az érthetetlenségig (és érdektelenségig) bonyolult diákkal/diasorokkal.

Garr Raynolds könyvének erőssége, hogy szemléletes példákon keresztül mutatja be az érthető és érdekes diák tervezéséhez/ tervezésében nélkülözhetetlen designelveket. (A design célja nem a díszítés, mondja a szerző, hanem a kommunikáció megkönnyítése!)

  • Felsorolások vagy képek?
  • Vetítsünk-e idézetet?
  • Kitöltsük-e mindenáron az üres teret?
  • Legyenek-e háromdimenziósak az ábrák?
  • Ott virítson-e a céges logó minden dián?

Ilyen és hasonló kérdésekre kapunk meggyőző válaszokat, miközben a szerző hangsúlyozza, hogy: a legjobb diák is csak kiegészítik, de nem helyettesítik az előadót.

Ami viszont hiányzik ebből a könyvből, az pont az előadó. Ha az előadói kifejezéskészletről, az élőszó és élő személyiség erejéről akarunk olvasni, akkor egyértelműen más szerzők és más könyvek után kell néznünk.

Ön is olvasta a könyvet? Ossza meg velünk véleményét! Ha nem olvasta, ajánljon másik könyvet!